Maylan-Vastgoedfotografie-4_LR

Vorm aan de Vecht

In het voorjaar van 2022 vindt op Buitenplaats Doornburgh de tentoonstelling Vorm aan de Vecht plaats. In deze tentoonstelling zet curator Nicole Uniquole bijzonder erfgoed in een nieuw licht met hedendaagse kunst en design.

De tentoonstelling vertelt en verbeeldt de gelaagde historie van het klooster op de buitenplaats in ensceneringen die verwonderen. U dwaalt door de verstilde ruimtes van het voormalige convent en langs de weelderig bloeiende tuin. Gaandeweg ontdekt u zo het verhaal van de keuze van de kloosterzusters voor de uitgesproken bouwstijl en de prachtige objecten uit hun tijd – zoals meubelen en zilveren kelken – die een dialoog aangaan met toonaangevend hedendaags design.

Foto Suzanne Jongmans
Schilderij Hoogsteder Museum Foundation

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen, op korte afstand van Utrecht en Amsterdam, ligt aan de Gouden Bocht van deze rivier. Hier liet de Amsterdamse elite buitenhuizen bouwen om zich ’s zomers te verpozen. Van 1957 tot 2016 bewoonden de Kanunnikessen het landgoed. De priorij (1966) werd ontworpen door Jan de Jong, leerling van Dom Hans van der Laan.

Vorm aan de Vecht toont historische objecten in combinatie met werk van diverse gerenommeerde ontwerpers, kunstenaars en fotografen, onder meer van Suzanne Jongmans, Lita Cabellut, Stefan Scholten, Richard Hutten, Carla van de Puttelaar i.s.m. Iris van Herpen, Jimmy Nelson, Esmé Hofman, Danielle Kwaaitaal en Bert Kuizenga.

Vorm aan de Vecht, 18 maart t/m 24 september 2022, www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Deel dit bericht