Civic - Schoenenmuseum Waalwijk - Interieur - DarcStudio copy

Vanaf eind juni: Put on your red shoes

Eind juni opent in de westvleugel van het rijksmonumentale Krophollercomplex in Waalwijk, hartje Langstraat, het Schoenenkwartier. Hier gaat een nieuw museaal concept onder een nieuwe naam de geschiedenis van schoenen en leer belichten.

Het Schoenenkwartier bestaat uit drie afdelingen: het Schoenenlabs, de Schoenenkennis en het Schoenenmuseum. In het vrij toegankelijke entreegedeelte op de begane grond vindt u de museumwinkel, het café en het Schoenenlabs. In het museale deel van de begane grond wanen bezoekers zich in een fabriek. Er staan machines en er wordt gewerkt. Het hele productieproces van de schoen is zicht- en hoorbaar, vanaf de eerste leerbewerking tot en met de schoenendoos.

Op de eerste verdieping huist een uitgebreide collectie van de Nederlandse leer- en schoenenindustrie sinds ongeveer 1750. Stijlkamers bieden naast een blik op het verleden ook een kijkje in de actualiteit. Zij tonen de sociale geschiedenis, vertellen de bijbehorende volksverhalen en signaleren ontwikkelingen in leer- en schoenontwerpen. Op de tweede verdieping is twee keer per jaar een wisselexpositie te bezichtigen.

Om de opening extra luister bij te zetten start het tentoonstellingsprogramma met een feestelijk thema: de invloed van muziek op schoeisel, gezien in het licht van de muziekcultuur van 1950 tot heden. De titel: Put On Your Red Shoes.

Kijk voor meer informatie op www.schoenenkwartier.nl

Deel dit bericht