Iconic Houses_1

November: Iconic Houses Maand

Op vijf zondagen in november wordt in Nederland voor het eerst de Iconic Houses maand gehouden. Tien moderne museumwoningen en particuliere droomhuizen, aangesloten bij het internationale Iconic Houses netwerk, staan dan in de schijnwerpers en geven 50 procent korting aan Iconic Houses passe-partouthouders. Wie normaal gesproken 120 euro entree betaalt, is nu 70 kwijt en bespaart dus 50 euro. De passe-partouts kosten 12,50 euro en zijn vanaf nu via de webshop van Iconic Houses te bestellen.

COVID-19 advies: Ga eerst op bezoek bij een museum om de hoek!
Gezien het beleid van de regering om het aantal reisbewegingen de komende weken zoveel mogelijk te beperken, is ons advies: Ga eerst op bezoek bij een museum om de hoek! Als je er dan in november niet aan toekomt de musea verder van huis te bezoeken, dan geven zij in april 2021 met ditzelfde passe-partout alsnog korting. Als de eerstvolgende persconferentie een totale lockdown afkondigt waarbij ook musea moeten sluiten, dan schuift de geldigheid van het passe-partout door naar april 2021. Bij sommige musea kan het passe-partout al ingezet worden zodra de musea daarna weer van het slot gaan.

Beroemde namen en verborgen pareltjes
In heel Nederland zijn vaak verrassende staaltjes van vernieuwende woonhuisarchitectuur te vinden. Van sociale volkshuisvesting aan het begin van de 20ste eeuw tot conceptuele villa’s aan het begin van de 21ste eeuw. Maak een reis door de tijd en ontdek de hoogtepunten van onze internationaal vermaarde architectuurstromingen van De Stijl en het Modernisme tot en met het Structuralisme en Postmodernisme. Sommige particuliere woningen die zelden openbaar toegankelijk zijn, zoals De Diagoonwoning in Delft en het Van Schijndelhuis in Utrecht, openen nu voor de Iconic Houses Maand ook hun deuren. De verhalen achter het ontwerp van deze huizen vertellen veel over hoe er in verschillende decennia gedacht werd over bijvoorbeeld sociale verhoudingen, samenwonen of hygiëne; allemaal idealen, tot uitdrukking gebracht in steen. De Iconic Houses Maand is een unieke gelegenheid om eindelijk eens al deze bijzondere huizen te ervaren. Het is nu mogelijk om tien van deze iconische huizen met een verhaal in een maand te ontdekken.

Bestel uw passes-partout via onderstaande link en bekijk welke Iconic Houses aan deze actie meedoen.

Iconic Houses Maand, november 2020, www.iconichouses.org

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email