64ec4137-0412-5271-bc5d-04969980f241

Het complete Frida-verhaal

Het Drents Museum beleeft een wereldprimeur met de grote tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo over de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954). In Assen komen voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Kahlo-collecties bij elkaar zodat bezoekers kunnen genieten van een unieke combinatie van zowel Kahlo’s kunst als haar persoonlijke voorwerpen zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden.

Onuitwisbare indruk 

Frida Kahlo heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten met haar gedurfde gevoel voor schoonheid en idealen over gelijkheid voor iedereen. Door een ernstig busongeluk had Kahlo veel pijn en moest ze een groot aantal operaties ondergaan. Hoewel haar leven grotendeels bepaald werd door tegenslag, wist ze haar pijn en emotionele strijd om te zetten in buitengewone kunstwerken. Wat haar telkens de kracht gaf om door te gaan, is haar grote liefde voor de kunst, voor Diego Rivera en voor de volkscultuur van Mexico.

Viva la Frida!

In Assen zijn in de grote tentoonstellingszaal tientallen persoonlijke bezittingen en 42 kunstwerken van Frida Kahlo te bewonderen, waarvan 28 schilderijen en 14 werken op papier. In de Abdijkerk van het museum kunnen bezoekers de korte film Meet Frida bekijken. De tentoonstelling en het bijbehorende boek Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo (WBOOKS, ISBN 978 9462 584 58 7, € 29,95) werpen nieuw licht op Frida Kahlo’s wereld en de manier waarop cultuur, politiek, gender, handicap en nationale identiteit haar leven, haar stijl en haar taboedoorbrekende kunst hebben beïnvloed.

Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo, t/m 27 maart 2022, www.drentsmuseum.nl

Deel dit bericht