achterkant Huys Donckse Fair

27 augustus: Donckse Fair

Het Huys ten Donck (1746), op 15 minuten afstand van het centrum van Rotterdam te Ridderkerk, bestaat dit jaar 276 jaar. Op zaterdag 27 augustus presenteert de Buitenplaats een mooi jubileumprogramma tijdens de jaarlijkse Donckse Fair met het thema ‘Kunst, Food, Ambacht & Kitsch!’

De gevarieerde stands met mooie producten zijn dit jaar geheel in lijn met het thema van Kunst en Kitsch tot ambachtelijke producten. Denk aan Brocante, Italiaanse serviezen, Buitenbeelden, Natuur- en interieurproducten, tot handgemaakte Sieraden en dit jaar ook prachtige Herenkleding en -accessoires, zelfs op maat te maken. Diverse kunstenaars zullen hun eigen werk tentoon stellen. Verder kunt u zich inschrijven voor workshops als Schapendrijven en de cultuurhistorische rondleidingen onder begeleiding van gidsen door het Rococo Huys of Donckse Landschapspark. Of meedoen aan de inloop workshops Aquarel schilderen of Zandsculpturen maken.

‘Kunst en Kitsch met Frits Sissing’
Eén van de hoogtepunten is Frits Sissing, bekend van het programma Tussen Kunst en Kitsch, die zonder TV-opnames maar wél met drie experts naar deze editie komt om uw erfstukken, vondsten en bijzondere kunstobjecten te beoordelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor zowel kinderen als volwassenen is er een FOOD COURT met onder andere Pizza, Poffertjes, Smoothies en ambachtelijk ijs. Men kan een fijne Picknickplek met borrelplank reserveren naast het centrale podium met Frits Sissing. Of genieten van een Pokébowl, BBQ of van de Oester- en Champagnebar. Bij het nieuwe Donckse Landgoedwinkeltje staat een kleine Proef- en Streekmarkt met lokale producten. Door de gehele dag heen kunnen bezoekers genieten van afwisselend live jazz, singer-songwriter en klassieke muziek! Voor de kinderen is er een divers activiteiten pallet, zoals de befaamde Ridders & Prinsessenparade (op inschrijving), de Kinderkunstknutseltent met Atelier MAAK!, Ponyrijden en een Kinderboerderij. Voor het eerst dit jaar kunnen kinderen zelfs Peddelbootje varen op de historische Oogvijver!

Programma en ticketverkoop is beschikbaar via de website www.huystendonck.nl/doncksefair, waarop u naast uw entreekaartje, ook de uitleg vindt over de uiteenlopende programma onderdelen waarop u zich ook via de ticketsite kunt inschrijven. Voor het (van te voren!) aanmelden van uw kunstvoorwerpen, aardewerk/porselein of sieraden voor het centrale podium met Frits Sissing en zijn experts, staat tevens de aanmeldprocedure uitgelegd.

 

De kleinzoon van Burgemeester van Rotterdam en bouwheer van het Huys ten Donck, Otto Groeninx van Zoelen, sprak net zoals zijn voorouders en reeks van regenten, regelmatig over Het Huys ten Donk als de plek:

Alwaar al mijn genoegens vereenigd zijn……” Dat is wat de bezoekers op deze dag van de Donckse Fair mogen verwachten!

Deel dit bericht