2020-11-29-ravelijn_final-36

8 september: Masterclass Monumentenglas? Isoleren in Balans

Op donderdag 8 september vindt in Soesterberg het Erfgoed & Ambacht Event plaats. Op een unieke locatie, voormalige vliegtuigshelter 611, komen erfgoedliefhebbers in contact met tientallen specialisten op het gebied van restauratie, interieur en duurzaamheid. Tijdens dit event organiseert magazine Herenhuis samen met haar partners vier informatieve Herenhuis Masterclasses met als thema ‘Duurzame monumenten’.  

Een flinke stap in het verduurzamen van monumenten bereik je met het plaatsen van isolerend monumentenglas. Maar wees alert op een verstoorde natuurlijke balans. In deze Masterclass leert Bart Vroegh, adviseur monumentale beglazing bij Stolker Glas, u dat isoleren altijd beschouwd moet worden als onderdeel van een geheel aan maatregelen.

 

 

 

 

 

Waar nog te weinig naar wordt gekeken bij het isoleren van monumenten is de balans in isolatie. Als je allen de gevelopeningen isoleert, de kieren en het glas, betekent dat het vocht in die ruimte een andere uitweg zoekt. De natuurlijke balans, die vaak al eeuwen geldt, verstoort. Dat kan kwalijke effecten elders opleveren. Bart laat met voorbeelden zien welke effecten kunnen optreden en waar u naar moet kijken binnen het geheel van isolerende maatregelen. Isoleren in Balans. Het is goed dat monumenteneigenaren zich daar van bewust zijn.


Masterclass ‘Monumentenglas? Isoleren in balans’

Wanneer: donderdag 8 september 2022
Tijd: 14.30 – 15.00 uur
Waar: Tijdens het Erfgoed & Ambacht Event in Soesterberg
Kosten: inbegrepen in entree Erfgoed & Ambacht Event


Erfgoed & Ambacht Event
Het Erfgoed & Ambacht Event vindt plaats op donderdag 8 september tussen 11.00 uur en 19.00 uur. De tijdstippen van de lezingen en masterclasses vindt u op www.erfgoedenambacht.nl

Als lezer van Herenhuis ontvangt u een aantrekkelijke korting op de toegangsprijs. U betaalt dan slechts € 12,50 per persoon in plaats van € 19,95. Voor een passe-partout betaalt u € 29,95. Deze kortingen gelden alleen in de voorverkoop via www.erfgoedenambacht.nl. U vindt de kortingscode op pagina 65 van Herenhuis editie #91.

De masterclass Monumentenglas? isoleren in Balans maakt deel uit van de serie Herenhuis Masterclasses. Bent u benieuwd naar de andere masterclasses? Klik dan hier.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het Erfgoed & Ambacht Event en Monuglas, isolerend monumentenglas van Stolker Glas.

 

Deel dit bericht