Arte Constructo 1

8 september: Masterclass Kalk in het verleden, Nu en in de Toekomst

Op donderdag 8 september vindt in Soesterberg het Erfgoed & Ambacht Event plaats. Op een unieke locatie, voormalige vliegtuigshelter 611, komen erfgoedliefhebbers in contact met tientallen specialisten op het gebied van restauratie, interieur en duurzaamheid. Tijdens dit event organiseert magazine Herenhuis samen met haar partners vier informatieve Herenhuis Masterclasses met als thema ‘Duurzame monumenten’.  

De meeste gebouwen uit ons erfgoed zijn gebouwd met kalk. Vanaf de industriële revolutie ging de voorkeur uit naar cement en verloor men kalk uit het oog. Tijdens deze informatieve Masterclass laat Marc Swolfs, eigenaar en oprichter van Arte Constructo, u zien waarom kalk nog steeds de meest logische keuze is als bouw- en restauratiemateriaal. Een edel product, perfect in harmonie met traditionele materialen en bouwstijlen.

 

 

 

 

 

 

 

Is het niet merkwaardig dat het brede publiek kalk nog steeds blijft linken aan de staalindustrie, de chemie- of landbouwsector? Dit terwijl kalk tot de tweede wereldoorlog één van de voornaamste bindmiddelen was tijdens het bouwproces. Ook associeert men kalk vaak aan een oudere landelijke bouwstijl, met witte gekalkte muren. Marc laat u zien dat kalk veel meer is dan dat. Bouwkalk is steeds aanwezig geweest en gebleven in de bouwgeschiedenis. Getuigen hiervan zijn de vele kathedralen, abdijen, statige herenhuizen en torens (oa. Pisa) die tot op vandaag ongeschonden overeind staan.

De meeste gebouwen uit ons erfgoed zijn traditiegetrouw gebouwd met kalk. Marc laat u zien waarom het gebruik van natuurlijke hydraulische kalk onontbeerlijk is voor een goede restauratie.

U bent van harte welkom!


Masterclass ‘Kalk in het verleden, Nu en in de Toekomst’

Wanneer: donderdag 8 september 2022
Tijd: 12.30 – 13.00 uur
Waar: Tijdens het Erfgoed & Ambacht Event in Soesterberg
Kosten: inbegrepen in entree Erfgoed & Ambacht Event


Erfgoed & Ambacht Event
Het Erfgoed & Ambacht Event vindt plaats op donderdag 8 september tussen 11.00 uur en 19.00 uur. De tijdstippen van de lezingen en masterclasses vindt u op www.erfgoedenambacht.nl

Als lezer van Herenhuis ontvangt u een aantrekkelijke korting op de toegangsprijs. U betaalt dan slechts € 12,50 per persoon in plaats van € 19,95. Voor een passe-partout betaalt u € 29,95. Deze kortingen gelden alleen in de voorverkoop via www.erfgoedenambacht.nl. U vindt de kortingscode op pagina 65 van Herenhuis editie #91.

De masterclass Kalk in het verleden, Nu en in de Toekomst maakt deel uit van de serie Herenhuis Masterclasses. Bent u benieuwd naar de andere masterclasses? Klik dan hier.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het Erfgoed & Ambacht Event en Arte Constructo, bouwen met kalk.

 

Deel dit bericht