Foto Arjan Bronkhorst
Huis Barnaart, Nieuwe Gracht, Haarlem. Vereniging Hendrick de Keyser

29 augustus: Masterclass ‘Empire in Nederland’

Empire in Nederland
incl. bezoek aan Museumhuis Barnaart en Huis Hodshon in Haarlem

Het vroeg negentiende-eeuwse Museumhuis Barnaart in Haarlem heeft één van de best bewaarde Empire interieurs van Nederland. Architect van zowel het exterieur als de interieurs van dit huis was Abraham van der Hart (1747-1820), de stadsarchitect van Amsterdam. Die had enkele jaren eerder al Huis Hodshon aan het Spaarne ontworpen, in de stijl van het Neoclassicisme dat vooraf ging aan de Empire. De Empire is begin negentiende eeuw in Frankrijk ontwikkeld voor keizer Napoleon, en vond al snel navolging in heel Europa. In deze masterclass van Vereniging Hendrick de Keyser leer je meer over deze stijl: hoe die z’n weg naar Nederland vond, over de ambachtslieden en decorateurs die de verfijnde interieurs creëerden en over belangrijke opdrachtgevers, zoals koning Lodewijk Napoleon en Willem Philip Barnaart, de bouwheer van Museumhuis Barnaart. Na de masterclass is er ruim gelegenheid om de bijzondere historische interieurs van Museumhuis Barnaart en Huis Hodshon, beide huizen uit de rijke collectie van Vereniging Hendrick de Keyser, te bekijken en vergelijken.

Masterclass Empire in Nederland
Wanneer: 29 augustus vanaf 10.00 uur of vanaf 14.00 uur. 
Waar: Museumhuis Barnaart te Haarlem 
Kosten: € 30,- inclusief koffie/thee en gebak, lezing, entree Museumhuis Barnaart & rondleiding met gids door Huis Hodson.  

Foto Arjan Bronkhorst

Huis Barnaart, Haarlem. Foto Arjan Bronkhorst

Hoe neemt u deel?
Meld u aan via deze link
U ontvangt vervolgens per mail een bevestiging en het uitgebreide programma.

De masterclass Empire in Nederland maakt deel uit van de serie Herenhuis Masterclasses. Bent u benieuwd naar de andere masterclasses? Klik dan hier.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Vereniging Hendrick de Keyser.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email