Foto | CODA Archief
Foto | CODA Archief

1 juni | Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel, jaarlijks op tweede pinksterdag, is dé dag waarop de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) extra aandacht vraagt voor kastelen en buitenplaatsen en prachtige verhalen over deze monumenten vertelt aan zoveel mogelijk mensen. U bent gewend om op Dag van het Kasteel een bezoek te brengen aan een van de vele kastelen en buitenplaatsen die Nederland rijk is. Dat kan dit jaar niet. Wat wel kan is het digitaal beleven van de verhalen. Ontdek thuis de rol van kastelen en buitenplaatsen in de Tweede Wereldoorlog op Dag van het Kasteel | Digitaal.

Ga naar www.dagvanhetkasteel.nl om te ervaren hoe kastelen en buitenplaatsen de Tweede Wereldoorlog doorstonden. Tot 1 juni wordt de website dagelijks aangevuld met artikelen, podcasts, films, fietsroutes en meer bijzondere en ontroerende verhalen. Kijk, luister en lees mee en ga op een virtuele tijdreis naar kastelen en buitenplaatsen in oorlogstijd.

Wanneer het weer mogelijk is om kastelen en buitenplaatsen te bezoeken, blijft Dag van het Kasteel | Digitaal een mooie bron voor alle verhalen, beelden en routes rond het thema Bezet & Bevrijd.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email