foto 22

20 mei: Masterclass ‘Behang: Kleuren en Patronen’

Issabella van Baaren en Frouwkje Bruins nemen u op deze dag mee in de wereld van behangkleuren en patronen. Hoe ontstaat de symboliek van kleur in combinatie met patronen die eeuwenoud zijn? Issabella legt de historie uit aan de hand van oud behang. Daarnaast vertelt ze over de ambachtelijke druktechnieken die hiervoor gebruikt zijn. Frouwkje geeft ter voorbereiding op het middagprogramma, een inleiding op de symboliek van kleur in de kunst.

Na de lunch maakt u uw eigen kleurenwaaier. Door diverse opdrachten uit te voeren, gaat u aan de hand van een bestaand kunstwerk ontdekken welke kleuren ertoe doen. Na afsluiting neemt u uw persoonlijke kleurenwaaier mee naar huis.

Issabella Interiors is onlangs verhuisd naar de monumentale zolder van het voormalige klooster de Mariënhof in Amersfoort. Naast haar werktafel staan er lange rijen stof- en behangstalen in bonte kleuren en legio materialen, die zij met een uitgekiend lichtplan maximaal tot hun recht laat komen. ‘Met die stalen laat ik het ambacht zien, zodat bij mensen de fantasie gaat spreken. In een gelikte showroom lukt dat niet. Hier durft men stoffen te voelen en boeken te pakken.’

 

U bent van harte welkom!

Masterclass ‘Patronen en hun effecten’
Wanneer: zaterdag 20 mei 2023 (let op: oorspronkelijke datum was 1 april)
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Waar: Amersfoort
Kosten: € 168,- per persoon, inclusief lunch
Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers per keer. 

Meld u aan via de volgende link:
Masterclass Behang: Kleuren en Patronen 20 mei

Deel dit bericht